St George Description

Located in the lovely Sands Estate, St George sits seamlessly along the boundary of the golf course overlooking the 5th hole and beyond that the natural swamp lands which are home to hundreds if not thousands of birds.

The design of the house was built around making the most of the outlook, the slim simplistic approach allows the house to blend with the environment. Retirees and owners Tom and Khan Nelson wanted something that would be easy to look after. “We wanted something that was easy with the understanding we are not exactly 30 anymore. Our lifestyle has changed and we really tried to work with that concept.”

The L-shaped floorplan centres on the northwest orientation with 180 degree views over the surrounding golf course and wetlands. The space boasts views that are uninterrupted, aside from the occasional passing golfer. “Everything is focused towards the view as much as possible,” Kahn says. “That what got us initially so we really wanted to make the most of it.”

The home’s single story design was also a key consideration, as was the lack of skirting boards and architraves – features that were designed to support the couple throughout their retirement days.

“It’s easy to keep clean, it’s easy to take care of,” Tom says. “The simplicity of it was quite important.”